Climathon je globalni pokret posvećen rešavanju najvećih klimatskih izazova sa kojima se danas gradovi suočavaju i koncipiran je kao 24 časovni hackaton koji se u isto vreme, četvrtu godinu za redom, na dan 26. oktobra 2018. god., održava u preko 100 gradova širom planete. Ove godine Climathon se po prvi put održava i u Kragujevcu!

Učesnici će u timovima tokom 24 časa raditi na pripremi rešenja za klimatske izazove grada Kragujevca. Tema ovogodišnjeg Climathona u Kragujevcu je kako motivisati građane da se aktivnije uključe u upravljanje otpadom na gradskom nivou. Konkretno, primarna separacija otpada je identifikovana kao gorući problem i od učesnika se očekuje da kroz inovativna rešenja doprinesu njegovom rešavanju. Učesnici će podršku tokom događaja, u pripremi svojih rešenja, dobiti od stručnjaka iz oblasti upravljanja otpadom i poslovnog planiranja. Najinovativnije ideje će biti nagrađene!

Više informacija o samom događaju možete pronaći na: https://climathon.climate-kic.org/en/kragujevac

Događaj partnerski organizuju Grad Kragujevac, Udruženje “Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj”, Biznis inovacioni centar, Fakultet inžinjerskih nauka i Udruženje “Un BeSo”.

Organizacija događaja je podržana od strane UNDP i Climate KIC.