U okviru Erasmus + projekta IF4TM, kojim koordinira Univerzitet u Kragujevcu, 1.12.2017. god., u Privrednoj komori Srbije, održano je Nacionalno finale takmičenja za najbolju studentsku ideju.

U finalu je učestvovalo jedanaest najboljih timova sa lokalnih takmičenja na sedam visokoškolskih institucija u Srbiji i to:

  1. Aqua green; 2. CIME; 3. DBI Invest; 4. Dream Team; 5. Green Tourist Info; 6. Imuno Team; 7. Interaktivno pozorište; 8. M^3; 9. Popularity Wolves; 10. Tim ABW; 11. Totalna konfuzija

Timovi su prezentovali svoje ideje putem sedmominutne pitch prezentacije, posle čega su takmičari u roku od tri minuta pokušali da odgovare na pitanja stručnog žirija čiji su članovi bili predstavnici partnerskih institucija sa iskustvom iz oblasti inovacija, preduzetništva i komercijalizacije.

Na osnovu ocena žirija, izabrana su tri najbolja tima, i to:

Titulu pobednika Nacionalnog finala za najbolju studentsku ideju 2017. godine poneo je tim Popularity Wolves sa Univerziteta u Kragujevcu za ideju „Povećanje popularnosti“. Nagradu za prvoplasirani tim u iznosu od 150.000 dinara obezbedila je kompanija SBB – Srpske kablovske mreže u saradnji sa Univerzitetom u Kragujevcu.

Biznis Inovacioni Centar Kragujevac je tokom maja 2017. godine sproveo poslovne obuke za studentske timove na teritoriji grada uključujući i pobednički tim Popularity Wolves.

Drugo mesto zauzeo je tim Aqua Team sa Državnog univerziteta u Novom Pazaru sa idejom za sistem za proizvodnju hrane za domaćinstva. Nagradu u iznosu od 100.000 dinara za drugoplasirani tim su obezbedile parterske institucije na projektu, Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet u Nišu i Državni univerzitet u Novom Pazaru.

Trećeplasirani tim bio je tim M^3 sa Univerziteta u Novom Sadu koji je za svoju ideju Body Fit Monitor, osvojio nagradu u iznosu od 75.000 dinara koju su obezbedile partnerske institucije na projektu Beogradski Metropolitan Univerzitet i Viša tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu.

Više informacija o Takmičenju i idejama možete naći na internet stranici projekta IF4TM (https://www.if4tm.kg.ac.rs/) , Kancelarije za poslovnu podršku (https://www.bsokg.kg.ac.rs/index.php?pageview=takmicenje) , kao i na Facebook stranici takmičenja (https://www.facebook.com/takmicenje/) .