Obuke za program poslovnih simulacija za započinjanje biznisa i dodelu grantova i program prenosivih veština i radne prakse koje se održavaju u okviru zajedničkog projekta Grada Kragujevca i Biznis inovacionog centra posredstvom Kancelarije za mlade a koji finansira Ministarsvo omladine i sporta počinju u ponedeljak, 26. novembra.

Nešto manje od 40 kandidata raspoređeno je u tri grupe, a četvorodnevne obuke će se održavati u prostorijama BIC-a. Predavanja druge grupe učesnika počeće 30. novembra a treće 7. decembra, rečeno je na Info danu održanom u prostorijama BIC-a. Sastanku, na kojem su detaljno predstavljeni programi obuka kroz koje će mladi moći da prezentuju i testiraju svoju poslovnu ideju, uz stručnu pomoć predavača ispitaju njenu održivost kao i obuke pisanja radnih biografija, motivacionih i propratnih pisama, obuke za poslovnu komunikaciju, javni nastup, prenosivih veština i kako se najbolje predstaviti poslodavcu prisustvovali su prijavljeni mladi za oba modula i njihovi predavači. Pored toga, kandidati su upoznati i sa firmama u kojima će moći da obave tromesečnu stručnu praksu nakon završene obuke.

Inače, projekat “Povećanje zapošljivosti mladih kroz model poslovnih simulacija i prenosivih veština“ uključuje mlade starosti od 18 do 30 godina koji će nakon završene edukacije dobiti sertifikat BIC-a. Polaznici modula poslovnih simulacija i dodelu grantova u završnom delu će pred komisijom predstaviti svoje biznis ideje a na osnovu bodovanja odlučiće se o visini sredstava koje će dobiti.