Stručna podrška i do 15.000 CHF za ubrzan razvoj inovativnih ideja

 

Timovi i startap kompanije koji razvijaju inovativne proizvode i usluge, mogu da se prijave na novi poziv za Raising Starts, prvi pre-seed program u Srbiji koji startapima u najranijim fazama razvoja donosi stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj inovativne ideje.

 

Program Raising Starts sprovodi Naučno-tehnološki park Beograd, u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Niš i Naučno-tehnološkim parkom Čačak, uz podršku Vlade Švajcarske.

 

Raising Starts obuhvata intenzivne obuke za razvoj biznisa, mentorstvo i do 15.000 CHF za pokrivanje troškova namenjenih izradi prototipa, razvoj biznis modela, istraživanju tržišta, testiranju prvih kupaca, zaštiti intelektualne svojine i ostalih troškova vezanih za razvoj novih proizvoda ili usluga.

 

Prijave su otvorene do 28. decembra na zvaničnoj stranici programa.

 

Na aktuelni Javni poziv mogu konkurisati startap timovi od najmanje 2 člana i inovativne kompanije osnovane ne duže od dve godine do datuma objavljivanja Javnog poziva.

 

Učešćem u programu timovi i startap kompanije steći će neophodna znanja i veštine kako da premoste prepreke na putu od inovativne ideje do spremnosti za investicije i izlazak na globalno tržište. Cilj je podrška osnivanju i razvoju novih inovativnih kompanija koje će doprineti povećanju izvoza, novih zapošljavanja i smanjenju odliva mozgova, omogućivši mladima da u Srbiji, iz gradova u kojima su odrasli, razvijaju inovativne biznise rame uz rame sa svetom. Uz sveobuhvatne obuke, biće im omogućen i pristup savremenim inovacionim laboratorijama, mentorima, investitorima i drugim startap osnivačima u mreži naučno-tehnoloških parkova.