Uključi se i doprinesi rešavanju izazova mobilnosti sa kojima se suočavaju osobe sa fizičkim invaliditetom grada Kragujevca, primenom Internet-of-Things rešenja.

Definisanje problema:

Kako bismo mogli da poboljšamo urbano okruženje da bismo u svakodnevnom životu odgovorili na izazove mobilnosti sa kojima se suočavaju osobe sa fizičkim invaliditetom (ljudi u invalidskim kolicima i oni koji koriste ortopedska pomagala – šetači i štake), primenom IoT tehnoloških rešenja?

Pozivamo sve timove da uzmu učešće u Internet-of-Things hakatonu koji organizuju IKT klaster Centralne Srbije, Biznis inovacioni centar Kragujevac i Forum mladih sa invaliditetom Kragujevac uz podršku Grada Kragujevca i pokroviteljstvo UNDP-a.

Timovi treba da imaju od 3 do 5 članova, treba da budu heterogeni, odnosno, da poseduju različite ekspertize, pre svega iz domena programiranja, a dobro je da bude predstavnik/ci koji ima/ju iskustva u finansijama, biznisu, marketingu i projekt menadžmentu.

Takođe, za Hakaton se mogu prijaviti i pojedinci ukoliko imaju ideju sa kojom bi učestvovali, ali takođe i ukoliko nemaju ideju a žele da se uključe u rad nekog od timova i da mu daju podršku svojom ekspertizom. Oni se mogu upoznati sa idejama timova i uključiti se u rad nekog od prijavljenih timova putem Facebook grupe koja nosi naziv: „IoT hakaton Kragujevac – Matching platforma“. Prijava za ovu grupu može se obaviti slanjem linka svog Facebook profila u polju određenom za ovu svrhu u okviru prijavnog formulara.

Ko može da učestvuje?

Srednjoškolci, studenti, univerzitetske tehnološke laboratorije, poslovni hubovi i novoosnovana preduzeća zainteresovana za promociju svojih inovativnih IT i tehnoloških rešenja za lakši gradski pristup za osobe sa invaliditetom.

Kriterijumi za odabir timova za učešće:

  • Relevantnost ideje
  • Struktura tima
  • Postojanje sličnog rešenja na tržištu i
  • Vreme potrebno za razvoj rešenja.

Najbolja tri tima sa najboljim rešenjima očekuju vredne novčane nagrade:

I MESTO – 90.000,00 RSD

II MESTO – 65.000,00 RSD

III MESTO – 45.000,00 RSDR

Rok za prijavu je 29.11.2020. u 15h. Do kraja dana će se svim prijavljenim timovima koji su prošli selekciju dostaviti obaveštenje da im je prijava prihvaćena i dobiće materijale neophodneza za početak rada.

Aplikacioni formular možete preuzeti preko sledećeg linka:

https://forms.gle/URMufLmR4b2R1a1W6

Kontakt za sve dodatne informacije:

E-mail: office@bickg.rs

Tel: 034 502 500