U Biznis inovacionom centru Kragujevac, Razvojni program EU PRO održao je info sesiju o javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima za koji je Evropska unija opredelila 4,5 miliona evra kako bi doprinela povećanju konkurentnosti lokalne privrede u Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu Južne i istočne Srbije. Zainteresovani preduzetnici su se upoznali sa programom podrške i neophodnim koracima – od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu i kriterijuma za izbor projekata do dobijanja bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja.

Bespovratna sredstva za nabavku opreme i uvođenje komplementarnih usluga uz nabavljenu opremu mogu se dodeliti u ukupnom iznosu do 20.000 evra odnosno do 50.000 evra za izvozno-orijentisana ili brzorastuća preduzeća.

Poziv je otvoren je do šestog jula, a pravo učešća imaju preduzetnici i preduzetnice, mikro i mala preduzeća registrovana u 99 gradova i opština uključenih u program EU PRO, koja se primarno bave proizvodnjom ili pružaju IT usluge, a osnovana su između prvog januara 2013. i 31. decembra 2017. godine. Od korisnika programa se očekuje da obezbede ušešće u iznosu od 20% ili 30% u zavisnosti od toga kada su registrovani.
Detaljne informacije o pozivu kao i formulare za predlog projekta mogu se preuzeti sa internet stranice www.eupro.org.rs.