U okviru projekta „Integrativni model razvoja kreativnih industrija na teritoriji Šumadije i Pomoravlja“, dana 27.12.2016. godine u Biznis inovacionom centru u Kragujevcu, održan je prvi sastanak sa zainteresovanim stranama, potencijalnim članicama Regionalnog klastera kreativnih industrija.

Projekat je podržan od strane Razvojne agencije Srbije u okviru Programa podrške poslovnoj institucionalnoj infrastrukturi. Kao jedan od ciljeva projekta je da se u 2017. godini i operativno stvore uslovi za stavljanjem kreativnosti u funkciju ekonomskog razvoja, tj. formira Regionalni klaster kreativnih industrija (RKKI). Formiranje RKKI će, svim zainteresovanim stranama koje se već bave poslovima u oblasti kreativnih industrija (dizajn, komunikacione tehnologije, film, video i fotografija, softveri, kompjuterske igre, muzika, arhitektura, advertajzing, radio i televizija i dr.), omogućiti da se povežu, lakše dođu do tržišta i unaprede svoje poslovne veštine ali i svoje poslovanje.

Svi zainteresovani za osnivanje i rad klastera (udruženja, preduzeća, preduzetnici, organizacije i institucije, fizička lica), mogu se javiti Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, na telefon 034/302-701 ili putem emaila: sme@redasp.rs, officekg@redasp.rs.