Biznis Inovacioni Centar Kragujevac je i ove godine učestvovao u programu Studentska letnja stručna praksa, koju realizuje u partnerstvu sa kragujevačkim Univerzitetom i gradom Kragujevcem. Tokom jula i avgusta 2017. godine, u Biznis inovacionom centru sprovedena je stručna praksa koju je pohađalo 7 studenata kragujevačkog Univerziteta. Studenti su učestvovali u radu inkubatora i kroz mentorski program dobili znanja iz osnova razvoja Start up preduzeća.
Danas su u svečanoj sali kragujevačkog Rektorata studentima praktikantima potvrde o uspešno sprovedenoj praksi uručili prorektor za nastavu i studentska pitanja, akademik prof. dr Radovan Vukadinović i Stefan Nikezić pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih.
Studentima praktikantima Biznis inovacinog centra tokom letnje prakse pružena je obuka iz osnova testiranja poslovne ideje, na osnovu čega im je Ivan Marković koordinator za razvoj i mentor stručne prakse, uručio sertifikate.
Na programu Studentska letnja stručna praksa ukupno je učestvovalo 39 studenata kragujevačkog Univerziteta u 23 institucije čiji je osnivač grad Kragujevac.
Zahvaljujemo se mladim praktikantima što su izabrali mentorstvo Biznis inovacionog centra za realizaciju svoje stručne prakse.