U organizaciji Grada Kragujevca i Biznis inovacionog centra, a uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija UNDP i ambasade Izraela, set predavanja je održao Michael Mizrahi. Mizrahi je direktor AtoBe startap akceleratora na Fakultetu inženjerskih nauka u Jeruslimu (Azrieli College of Engineering) i šef Odseka za istraživanje, inovacije i preduzetništvo, inače dobitnik je nagrade Preduzetnik godine u Izraelu. Tokom svoje stručne posete Kragujevcu održao je niz predavanja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, na Prirodno matematičkom fakultetu i Fakultetu inženjerskih nauka a razgovarao je i sa predstavnicima IT kompanija. Njegova poseta deo je programa Dana Izraela u Kragujevcu.

Studentima i mladim preduzetnicima Mizrahi je predstavio praktične ideje koje su uspešno implementirane u Jerusalimu a govorio je i o kreiranju i počecima starapa u Izraelu, preduzetništvu i inovativnim rešenjima softverskih problema, predstavljanju i pozicioniranju postojećih IT rešenja na globalnom, svetskom tržištu.

Govoreći o načinu funkcionisanja starapova u Izraelu, Mizrahi je u izjavi istakao da je u osnovi svega obezbeđivanje startap akceleratora u okviru fakulteta kao platforme za dalji rad uz korišćenje savremene opreme. Mladi inovatori, budući preduzetnici posredstvom takvih organizacija dobijaju podršku u vidu saveta, mentorstva, obuke, korišćenja opreme a susreću se i sa potencijalnim investitorima.