Članci

U prostorijama Biznis inovacionog centra 20. i 21. maja se održavaju radionice „Cirkularna ekonomija kao odgovor na aktuelne izazove u potrazi za održivom budućnošću“, namenjene predstavnicima javnog sektora kao i privatnoj poslovnoj zajednici sa ciljem promocije principa cirkularne ekonomije.

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Biznis inovacioni centar su 1. marta započeli realizaciju projekta „Osnivanje regionalnog centra za cirkularnu ekonomiju“.

Cilj projekta je promocija principa cirkularne ekonomije i jačanje kapaciteta ključnih aktera grada Kragujevca u ovoj oblasti.

Projekat doprinosi ostvarivanju nacionalnih ciljeva, ciljeva održivog razvoja u skladu sa tematskim prioritetima Programa zaštite životne sredine grada Kragujevca od 2023. do 2033. godine.

Program obuke razvijen je od strane češkog ekspertskog tima iz grada Brna, a celokupni projekat finansira Češka Republika u okviru razvojne saradnje.

Projekat „Osnivanje regionalnog centra za cirkularnu ekonomiju“ sastoji se od četiri međusobno povezane komponente od kojih se jedna odnosi na izgradnju kapaciteta lokalnih učesnika u oblasti cirkularne ekonomije.

 
Foto:Ana Lukić

U prostorijama Biznis inovacionog centra 20. i 21. maja se održavaju radionice „Cirkularna ekonomija kao odgovor na aktuelne izazove u potrazi za održivom budućnošću“, namenjene predstavnicima javnog sektora kao i privatnoj poslovnoj zajednici sa ciljem promocije principa cirkularne ekonomije.Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Biznis inovacioni centar su 1. marta započeli realizaciju […]