U petak 26.01.2024. godine u prepunoj sali za konferencije Biznis inovacionog centra održan je prvi meetup u ovoj godini. Ovaj meetup je rezultat višegodišnje uspešne saradnje WordPress zajednice grada Kragujevca i Biznis inovacionog centra.

Na početku meetupa prisutnima se obratio Momčilo Sretenović, direktor Biznis inovacionog centra koji je prisutne upoznao sa osnovnom misijom Biznis inovacionog centra a to je podrška startup timovima i kompanijama u fazama predinkubacije i inkubacije. Takođe prisutni su mogli da čuju nešto više i o osovnim stručnim uslugama koje kao podršku startapovima pruža inkubator ali i o mogućnostima i proceduri za korićenje poslovnog prostora u okviru Biznis inovacionog centra.

Direktor je najavio i naredne korake u realizaciji projekta ,,Podizanje kapaciteta Biznis inovacionog centra Kragujevac,, koji se sprovodi u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd, na inicijativu Ministarstva nauke, tehnnološkog razvoja i inovacija, uz podršku Fonda za inovacionu delatnost, od realizacije novih meetup-ova u narednom periodu do javnog poziva za startup timove koji je planiran za april mesec ove godine, kao i niza aktivnosti i obuka koje će timovi dobiti kao podršku tokom realizacije projekta.

Nakon uvodnog obraćanja, prisutni su imali prilike da čuju predavanje Srđana Vojnovića, vlasnika jedne od prvih marketinških agencija u gradu ,,Medija Marketing,, koji je održao zanimljivo motivaciono predavanje sa temom ,,Koliko ste u poslu bitni sami sebi”. U retrospektivi svog poslovanja dugog 28 godina, Srđan je akcenat stavio na izazove i šanse sa kojima se susretao davnih devedesetih kada je pokretao svoj inovativni biznis, ali i o značaju kreativnosti i ulaganju u savremenu opremu za dalji razvoj i uspeh na tržištu.

Nakon Srđana Vojnovića čije je predavanje izazvalo veliku pažnju, prisutni su imali priliku da čuju stručno predavanje Aleksandra Predića, suosnivača AlmaCore agencije i Senior PHP/Web/Wordpres programera sa skoro decenijom iskustva u ovoj oblasti. Tokom vrlo zanimljivog  predavanje sa temom “Jednostavno objašnjenje WP actions i filter hooks” prisutni su imali mogućnost da sa Aleksandrom Predićem razmene stučna iskustva i razreše neke od problema sa kojima se susreću u svom radu a koji su vezani za ovu temu.

Naredni meetup sa vrlo zanimljivim sagovornicima će biti održan 9. februara u 18h.

U goste nam stižu Rade Jekić, zaposlen na poziciji tim lidera front end razvojnog tima u kompaniji SpotHopper. Pokušaće da nam da odgovor na pitanje da li se miltisajt Vordpres može koristiti kao SaaS (softver kao usluga) biznis model.

Drugi predavač je Željko Škipić sa temom ,, Ask Me Anything”. Željko se Vordpresom profesionalno bavi od 2016. godine i između ostalog je sertifikovani Codeable ekspert, saradnik/mentor u nekoliko marketing i development agencija  i osnivač je “S Tier Development” agencije.

Foto:WPKG