Članci

U organizaciji Inovacionog inkubatora Univerziteta u Kragujevcu, Naučno tehnološkog parka Čačak, Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, udruženja „Prava pričaˮ, projekta „Preduzmi idejuˮ koji sprovodi Inicijativa „Digitalna Srbijaˮ uz podršku USAID-a, ICT Hub-a, zajednice startapa Garaža by Tenderly i kompanije PwS, biće održan Startap vikend – događaj namenjen mladima svih obrazovnih profila, starosti od 18 do 30 godina, koji ima za cilj da osnaži zainteresovanost mladih za svet startapa i podrži ih u njihovim preduzetničkim nastojanjima.

Startap vikend će se održati 2. i 3. marta u Kragujevcu, u prostorijama Ekonomskog fakulteta. Tokom programa učesnici će imati priliku da steknu relevantna znanja i veštine od značaja za razvoj tehnoloških startap kompanija, prošire svoju mrežu kontakata i dobiju priliku da svoje biznis ideje predstave stručnjacima iz startap sveta.

Startap vikend mladima pruža priliku da se tokom dva dana intenzivnog programa upoznaju sa svetom startapa i steknu veštine i znanja koja će im pomoći da razviju svoje biznis ideje. Program se sastoji od:

  • Inspirativnih predavanja i radionica iz oblasti preduzetništva i startapa;
  • Timskog rada i rešavanja realnih problema u startap okruženju;
  • Mentorskog rada sa stručnjacima iz različitih oblasti;
  • Prezentacija i evaluacija inovativnih poslovnih ideja i poslovnih modela.

Agendu programa možete pogledati ovde.

Za program mogu konkurisati timovi ili pojedinci, koji će na osnovu veština i interesovanja biti grupisani u timove na Startap vikendu.

Prijava za učešće na Startap vikendu je otvorena do 27. februara i moguće je podneti putem ovog linka.

Učešće na Startap vikendu je besplatno. Za učesnike je obezbeđen materijal za rad, mentorska podrška, osveženje, ketering, kao i pokloni i nagrade za najbolje timove.

U organizaciji Inovacionog inkubatora Univerziteta u Kragujevcu, Naučno tehnološkog parka Čačak, Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, udruženja „Prava pričaˮ, projekta „Preduzmi idejuˮ koji sprovodi Inicijativa „Digitalna Srbijaˮ uz podršku USAID-a, ICT Hub-a, zajednice startapa Garaža by Tenderly i kompanije PwS, biće održan Startap vikend – događaj namenjen mladima svih obrazovnih profila, starosti od 18 […]

U četvrtak 01.02.2024. godine u Biznis Inovacionom Centru Kragujevac, održan je sastanak Komisije za prijem stanara u BIC-u.

Reč je o dve startap firme:

M.A.i. Automation doo koja se bavi automatizacijom i unapređenjem performansi proizvodnih procesa kao i održavanjem opreme u automobilskoj industriji.

Druga startap firma je Digitalleather doo (DLL) koja se bavi pružanjem usluga kontrole kvaliteta industrijske kože uz primenu inovativnog procesa i tehnologije za čiji razvoj su već dobili podršku od Fonda za inovacionu delatnost.

Nakon predstavljanja poslovnih modela, Komisija za izbor stanara BIC-a je jednoglasno pozitivno ocenila predložene poslovne modele kandidata i donela odluku da M.A.i. Automation doo i Digitalleather doo (DLL) budu stanari BIC-a.

 

U četvrtak 01.02.2024. godine u Biznis Inovacionom Centru Kragujevac, održan je sastanak Komisije za prijem stanara u BIC-u.Reč je o dve startap firme:M.A.i. Automation doo koja se bavi automatizacijom i unapređenjem performansi proizvodnih procesa kao i održavanjem opreme u automobilskoj industriji.Druga startap firma je Digitalleather doo (DLL) koja se bavi pružanjem usluga kontrole kvaliteta industrijske […]

U petak 26.01.2024. godine u prepunoj sali za konferencije Biznis inovacionog centra održan je prvi meetup u ovoj godini. Ovaj meetup je rezultat višegodišnje uspešne saradnje WordPress zajednice grada Kragujevca i Biznis inovacionog centra.

Na početku meetupa prisutnima se obratio Momčilo Sretenović, direktor Biznis inovacionog centra koji je prisutne upoznao sa osnovnom misijom Biznis inovacionog centra a to je podrška startup timovima i kompanijama u fazama predinkubacije i inkubacije. Takođe prisutni su mogli da čuju nešto više i o osovnim stručnim uslugama koje kao podršku startapovima pruža inkubator ali i o mogućnostima i proceduri za korićenje poslovnog prostora u okviru Biznis inovacionog centra.

Direktor je najavio i naredne korake u realizaciji projekta ,,Podizanje kapaciteta Biznis inovacionog centra Kragujevac,, koji se sprovodi u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd, na inicijativu Ministarstva nauke, tehnnološkog razvoja i inovacija, uz podršku Fonda za inovacionu delatnost, od realizacije novih meetup-ova u narednom periodu do javnog poziva za startup timove koji je planiran za april mesec ove godine, kao i niza aktivnosti i obuka koje će timovi dobiti kao podršku tokom realizacije projekta.

Nakon uvodnog obraćanja, prisutni su imali prilike da čuju predavanje Srđana Vojnovića, vlasnika jedne od prvih marketinških agencija u gradu ,,Medija Marketing,, koji je održao zanimljivo motivaciono predavanje sa temom ,,Koliko ste u poslu bitni sami sebi”. U retrospektivi svog poslovanja dugog 28 godina, Srđan je akcenat stavio na izazove i šanse sa kojima se susretao davnih devedesetih kada je pokretao svoj inovativni biznis, ali i o značaju kreativnosti i ulaganju u savremenu opremu za dalji razvoj i uspeh na tržištu.

Nakon Srđana Vojnovića čije je predavanje izazvalo veliku pažnju, prisutni su imali priliku da čuju stručno predavanje Aleksandra Predića, suosnivača AlmaCore agencije i Senior PHP/Web/Wordpres programera sa skoro decenijom iskustva u ovoj oblasti. Tokom vrlo zanimljivog  predavanje sa temom “Jednostavno objašnjenje WP actions i filter hooks” prisutni su imali mogućnost da sa Aleksandrom Predićem razmene stučna iskustva i razreše neke od problema sa kojima se susreću u svom radu a koji su vezani za ovu temu.

Naredni meetup sa vrlo zanimljivim sagovornicima će biti održan 9. februara u 18h.

U goste nam stižu Rade Jekić, zaposlen na poziciji tim lidera front end razvojnog tima u kompaniji SpotHopper. Pokušaće da nam da odgovor na pitanje da li se miltisajt Vordpres može koristiti kao SaaS (softver kao usluga) biznis model.

Drugi predavač je Željko Škipić sa temom ,, Ask Me Anything”. Željko se Vordpresom profesionalno bavi od 2016. godine i između ostalog je sertifikovani Codeable ekspert, saradnik/mentor u nekoliko marketing i development agencija  i osnivač je “S Tier Development” agencije.

Foto:WPKG

U petak 26.01.2024. godine u prepunoj sali za konferencije Biznis inovacionog centra održan je prvi meetup u ovoj godini. Ovaj meetup je rezultat višegodišnje uspešne saradnje WordPress zajednice grada Kragujevca i Biznis inovacionog centra.Na početku meetupa prisutnima se obratio Momčilo Sretenović, direktor Biznis inovacionog centra koji je prisutne upoznao sa osnovnom misijom Biznis inovacionog centra […]

U petak 26.01.2024. godine u 18 časova u sali za konferencije Biznis inovacionog centra, na adresi Trg topolivaca br.4 biće održan prvi meetup događaj u ovoj godini. Ovaj meetup događaj je rezultat dugogodišnje saradnje WordPress zajednice grada Kragujevca i Biznis inovacionog centra.

Učesnicima događaja će se obratiti Momčilo Sretenović, direktor Biznis inovacionog centra koji će govoriti o uslugama koje Biznis inovacioni centar pruža startap timovima i kompanijama, i najaviće naredne aktivnosti u okviru projekta ,,Podizanje kapaciteta Biznis inovacionog centra Kragujevac,, koji sprovodi u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd, na inicijativu Ministarstva nauke, tehnnološkog razvoja i inovacija, uz podršku Fonda za inovacionu delatnost.

Zatim će prvo predavanje održati Srđan Vojnović, u kragujevačkim krugovima poznat kao “Srđan Medija Marketing”, vlasnik Medija marketing agencije. Srđan će nam nešto više reći o svojim iskustvima u svom preduzetničkom radu i razvoju preduća koje posluje već 28 godina a u okviru teme “Koliko ste u poslu bitni sami sebi?”

Drugo predavanje će održati Aleksandar Predić, Senior PHP/Web/Wordpres programer sa skoro decenijom iskustva u ovoj oblasti, suosnivač AlmaCore agencije. On će održati stručno predavanje sa temom “Jednostavno objašnjenje WP actions i filter hooks”.

 

U petak 26.01.2024. godine u 18 časova u sali za konferencije Biznis inovacionog centra, na adresi Trg topolivaca br.4 biće održan prvi meetup događaj u ovoj godini. Ovaj meetup događaj je rezultat dugogodišnje saradnje WordPress zajednice grada Kragujevca i Biznis inovacionog centra.Učesnicima događaja će se obratiti Momčilo Sretenović, direktor Biznis inovacionog centra koji će govoriti […]

Biznis inovacioni centar je u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd započeo realizaciju programa „Podizanje kapaciteta regionalnih inovacionih startap centara u saradnji sa naučno-tehnološkim parkovima“. Program se realizuje na inicijativu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, a po Javnom pozivu i uz podršku Fonda za inovacionu delatnost.

U naredne dve godine koliko je planirano da se realizuje projekat biće realizovane brojne aktivnosti, od metap sastanaka na kojima će govoriti brojni eminentni stručnjaci, do obuka za zaposlene u Biznis inovacionom centru koje imaju za cilj podizanje nivoa znanja i stručnosti zaposlenih kako bi kasnije pružili kvalitetniju podršku startapima, do obuka i mentorske podrške za startap timove i kompanije.

Kroz planirane aktivnosti, Program ima za cilj da osnaži kapacitete regionalnih inovacionih startap centara u pružanju podrške lokalnim startap timovima i kompanijama u razvoju i komercijalizaciji inovacija.

Dodatno, njime se postiže regionalna integracija RISC sa naučno-tehnološkim parkovima, u cilju razvoja inovativne zajednice na lokalnom nivou, a u funkciji sistemskog razvoja inovacione delatnosti, kao i unapređenju inovacionog ekosistema na teritoriji Republike Srbije.

Radujemo se prilici da zajedno ubrzamo i podržimo dalji razvoj inovacija!

Biznis inovacioni centar je u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd započeo realizaciju programa „Podizanje kapaciteta regionalnih inovacionih startap centara u saradnji sa naučno-tehnološkim parkovima“. Program se realizuje na inicijativu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, a po Javnom pozivu i uz podršku Fonda za inovacionu delatnost.U naredne dve godine koliko je planirano da se realizuje […]