Članci

WordPress zajednica se ponovo okuplja u Kragujevcu. Novo okupljanje zakazano je za 12. april sa početkom od 18 časova.

Za ovo okupljanje predviđena su dva predavača.

Miodrag Veljović, sem što u slobodno vreme organizuje okupljanja u Kragujevcu, frilensuje WordPress kao sertifikovani Codeable ekspert, a ponekad uspe da se priseti kako je upravljati helikopterom – sada samo civilnim.

Na trećem Kragujevačkom okupljanju pričaće o stvarima koje veb sajt u 2024. godini ne treba da ima, a posebnu pažnju posvetiće prodajnim, tzv. lending stranicama. Objaniće i koje to obavezne UI elemente jedan veb sajt treba da ima.

https://www.linkedin.com/in/miodrag-veljovic/

Drugi predavač za ovo veče je Vladimir Vučković, iskusni WordPress developer i konsultant koji je svoje znanje pretočio u preduzetničke vode. Koosnivač je W3 Lab, digitalne agencije koja sada broji preko 25 stručnjaka i pruža usluge globalnim klijentima u oblasti veb razvoja i digitalnog marketinga. Sa partnerom osnovao Code Bears, softverski studio specijalizovan za razvoj veb i mobilnih aplikacija, posebno za e-commerce.

Osim rada sa klijentima, aktivno se bavi optimizacijom procesa u obe kompanije, težeći efikasnosti i izvrsnosti u operacijama. Strastven je prema inovacijama i uvek otvoren za nove veze i saradnje.

Na predstojećem mitapu podeliće svoja iskustva o Automatizaciji i upotrebi veštačke inteligencije u E-Commerce, istražujući kako se ove tehnologije mogu koristiti za poboljšanje poslovanja u digitalnoj trgovini

https://www.linkedin.com/in/vladimirvckv/

Kao i do sada, okupljanje će se održati i konferencijskoj sali Biznis Inovacionog Centra Kragujevca (BIC) na adresi Trgu Topolivaca 4 (Knežev Arsenal).

Bitne napomene: Ulaz na okupljanje je besplatan, ali registracija je obavezna zbog planiranja i organizovanja mesta.

https://www.meetup.com/wordpress-serbia/events/300231134/

WordPress zajednica se ponovo okuplja u Kragujevcu. Novo okupljanje zakazano je za 12. april sa početkom od 18 časova.Za ovo okupljanje predviđena su dva predavača.Miodrag Veljović, sem što u slobodno vreme organizuje okupljanja u Kragujevcu, frilensuje WordPress kao sertifikovani Codeable ekspert, a ponekad uspe da se priseti kako je upravljati helikopterom – sada samo civilnim.Na […]

U petak 26.01.2024. godine u prepunoj sali za konferencije Biznis inovacionog centra održan je prvi meetup u ovoj godini. Ovaj meetup je rezultat višegodišnje uspešne saradnje WordPress zajednice grada Kragujevca i Biznis inovacionog centra.

Na početku meetupa prisutnima se obratio Momčilo Sretenović, direktor Biznis inovacionog centra koji je prisutne upoznao sa osnovnom misijom Biznis inovacionog centra a to je podrška startup timovima i kompanijama u fazama predinkubacije i inkubacije. Takođe prisutni su mogli da čuju nešto više i o osovnim stručnim uslugama koje kao podršku startapovima pruža inkubator ali i o mogućnostima i proceduri za korićenje poslovnog prostora u okviru Biznis inovacionog centra.

Direktor je najavio i naredne korake u realizaciji projekta ,,Podizanje kapaciteta Biznis inovacionog centra Kragujevac,, koji se sprovodi u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd, na inicijativu Ministarstva nauke, tehnnološkog razvoja i inovacija, uz podršku Fonda za inovacionu delatnost, od realizacije novih meetup-ova u narednom periodu do javnog poziva za startup timove koji je planiran za april mesec ove godine, kao i niza aktivnosti i obuka koje će timovi dobiti kao podršku tokom realizacije projekta.

Nakon uvodnog obraćanja, prisutni su imali prilike da čuju predavanje Srđana Vojnovića, vlasnika jedne od prvih marketinških agencija u gradu ,,Medija Marketing,, koji je održao zanimljivo motivaciono predavanje sa temom ,,Koliko ste u poslu bitni sami sebi”. U retrospektivi svog poslovanja dugog 28 godina, Srđan je akcenat stavio na izazove i šanse sa kojima se susretao davnih devedesetih kada je pokretao svoj inovativni biznis, ali i o značaju kreativnosti i ulaganju u savremenu opremu za dalji razvoj i uspeh na tržištu.

Nakon Srđana Vojnovića čije je predavanje izazvalo veliku pažnju, prisutni su imali priliku da čuju stručno predavanje Aleksandra Predića, suosnivača AlmaCore agencije i Senior PHP/Web/Wordpres programera sa skoro decenijom iskustva u ovoj oblasti. Tokom vrlo zanimljivog  predavanje sa temom “Jednostavno objašnjenje WP actions i filter hooks” prisutni su imali mogućnost da sa Aleksandrom Predićem razmene stučna iskustva i razreše neke od problema sa kojima se susreću u svom radu a koji su vezani za ovu temu.

Naredni meetup sa vrlo zanimljivim sagovornicima će biti održan 9. februara u 18h.

U goste nam stižu Rade Jekić, zaposlen na poziciji tim lidera front end razvojnog tima u kompaniji SpotHopper. Pokušaće da nam da odgovor na pitanje da li se miltisajt Vordpres može koristiti kao SaaS (softver kao usluga) biznis model.

Drugi predavač je Željko Škipić sa temom ,, Ask Me Anything”. Željko se Vordpresom profesionalno bavi od 2016. godine i između ostalog je sertifikovani Codeable ekspert, saradnik/mentor u nekoliko marketing i development agencija  i osnivač je “S Tier Development” agencije.

Foto:WPKG

U petak 26.01.2024. godine u prepunoj sali za konferencije Biznis inovacionog centra održan je prvi meetup u ovoj godini. Ovaj meetup je rezultat višegodišnje uspešne saradnje WordPress zajednice grada Kragujevca i Biznis inovacionog centra.Na početku meetupa prisutnima se obratio Momčilo Sretenović, direktor Biznis inovacionog centra koji je prisutne upoznao sa osnovnom misijom Biznis inovacionog centra […]

Vordpres Srbija po prvi put ove godine u Kragujevcu. Miodrag Veljović, Slobodan Mirić i Igor Hrček će se predstaviti sledećim temama:

1. Optimizacija medija za veb sajt
2. Alati savremenog Vordpres dizajnera
3. Transformacija najvećeg IT medija u regionu – od ideje do realizacije (benchmark.rs)

Miodrag Veljović je kontroverzni biznismen, ili kako se to danas zove “frilenser”, full-time Vordpresovac, sertifikovani Codeable ekspert, aktivni član Mense Srbije, civilni pilot helikoptera i bivši vojni pilot. Cikličnu palicu helikoptera zamenio je tastaturom, mišem i grafičkom tablom. Kada je čuo da velike kompanije primenjuju četvorodnevnu radnu nedelju, uspeo je da na sebi primeni osmodnevnu radnu nedelju i odlično mu ide. Zbog toga uspešno izgleda duplo stariji i upola ozbiljan.

Na predstojećem okupljanju, pored uvodne reči, dotaći će se popularne teme optimizacije medijskih fajlova za upotrebu na sajtovima i objasniti prednosti korišćenja optimizovanih fajlova. Podeliće popularne alate koje i sam koristi i prikazati na primerima jednostavnost i prednosti optimizacije na Vordpres sajtu.

https://www.linkedin.com/in/miodrag-veljovic/

Slobodan Mirić – fullstack developer iz Novog Sada, ali i posle četvt veka odsustva iz svoje dunavske oaze, apatinac u srcu i duši. Najviše voli muziku i programiranje. Domaćin je apatinskih Vordpres okupljanja, bavi ze izradom veb sajtova i aplikacija kao i edukacijom – veb-dizajn i programiranje u svojoj maloj websitesworkshop.com radionici. Piše (i snima) svoj dnevnik – Dnevnik jednog programera – na internet lokaciji slobodanmiric.in.rs

Prikazaće alatke koje koristi svakodnevno u izradi Vordpres sajtova, kao i neke projekte i način kako su urađeni…

https://www.linkedin.com/in/slobodanmiric/

Igor Hrček je Softverski i infra inženjer sa više od 15 godina iskustva. Zaljubljenik u tehniku, kafu i automobile. CTO Mint Hostinga i MailerLite SRE.

Igor će da iskoristi priliku i predstaviti svoj skoriji projekat. U pitanju je verovatno jedna od „najvećih“ Vordpres instalacija na Balkanu po pitanju broja članaka – 104,000 objavljenih članaka do sad. Od Igora ćemo čuti kako se pristupa tako velikom projektu, kako se radi istraživanje, vrši procena, na šta se obraća posebna pažnja, da li je optimizacija za mobilne uređaje bitna i šta su naredni koraci u razvoju i održavanju jednog takvog portala.

https://www.linkedin.com/in/igorhrcek/

Predavanja će se održati 9. marta sa početkom u 18 časova u Biznis inovacionom centru Kragujevca (https://www.bickg.rs/). Vidimo se!

Vest preuzeta sa sajta: www.meetup.com

Vordpres Srbija po prvi put ove godine u Kragujevcu. Miodrag Veljović, Slobodan Mirić i Igor Hrček će se predstaviti sledećim temama:1. Optimizacija medija za veb sajt 2. Alati savremenog Vordpres dizajnera 3. Transformacija najvećeg IT medija u regionu – od ideje do realizacije (benchmark.rs)—Miodrag Veljović je kontroverzni biznismen, ili kako se to danas zove “frilenser”, […]