U Biznis inovacionom centru održan je prvi u seriji mitap događaja pod nazivom „Od ideje do startapa“.

Uz prisustvo velikog broja studenata i srednjoškolaca mitap je otvorio Momčilo Sretenović direktor Biznis inovacionog centra i najavio buduće aktivnosti u okviru projekta ,,Podizanje kapaciteta Biznis inovacionog centra Kragujevac“ sa fokusom na Javni poziva za timove i pojedince koji imaju inovativnu ideju i koji žele da nauče kako da svoju ideju pretoče u uspešan startap.  Javni poziv će biti objavljen u drugoj polovini aprila, dok će obuke biti organizovane u drugoj polovini godine kroz osam radionica koje će držati eminentni eksperti iz startap ekosistema.

Nakon uvodnog obraćanja reč je preuzeo Ivan Marković koji je prisutnima izneo nešto detaljniju priču o obukama koje  će biti realizovene kroz projekat kao i benefitima koje će te obuke doneti kandidatima. Pored toga Ivan Marković je i detaljnije pojasnio set usluga koje Biznis inovacioni centar, kao poslovni inkubator, pruža pojedincima, timovima i startapovima koji imaju ili razvijaju inovativnu ideju.

U drugom delu mitap događaja učesnici su imali priliku da čuju zanimljivu i inspirativnu priču Nikole Banduke osnivača starapa Digithalleather. Nikola je kroz interesantnu priču prisutnima dočarao svoje početke u akademskom a zatim i u poslovnom svetu, kao i ključne trenutke u karijeri koji su ga inspirisali da svoju ideju o inovativnom rešenju za kontrolu kvaliteta industrijske kože pretoči u uspešan startap.

Serijal mitapova koji će nam u narednom periodu doneti brojne zanimljive sagovornike i uspešne osnivače startap kompanija se organizuje u okviru projekta ,,Podizanje kapaciteta Biznis inovacionog centra Kragujevac“ koji realizujemo u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd a na inicijativu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i uz podršku Fonda za inovacionu delatnost.

Vidimo se uskoro na novom mitap događaju!!!